יש נטייה בקרב מפרסמים רבים להזניח את הפלטפורמות הקלאסיות לפרסום בטענות מוזרות שאין להם בסיס, טענות כמו אנשים לא פותחים מיילים, לא מגיבים למיילים ואין באימייל שום תועלת.
כאן וכמו בכל סוגי פלטפורמות השיווק חשוב לבדוק קודם, מי הם קהל היעד שלכם. האם קהל היעד משתמש באימייל על בסיס יומי? שבועי? או משתמש בו לצורך רישום למשחקים, מבצעים ואפלקציות ואוגר שם זבל אלקטרוני.

מהנסיון שצברתי קהל נפלא לדיוור הוא קהל העסקים
תחומי ההייטק, עורכי דין, אדמינסטרציה, אנשי HR ובעצם כל מי שהמייל הוא כלי עיקרי בעבודה שלו. כאשר נוכל להכנס לתיבת הדואר האלקטרוני של אותו המשתמש נוכל להעביר כמו גדולה של מידע, ואף להניע באופן ישיר לפעולה.
איך אפשר לדעת בנוסף לזאת שהדואר האלקטרוני התחזק וקיבל מעמד משמעותי יותר במדינת ישראל הוא ההחלטה (הגיע הזמן!) של מוסדות המדינה להתחיל לתקשר עם הציבור במייל וכבר לא במכשיר הפקס שהיה נהוג עד כה.
חברות ענק עוברות להיות ירוקות יותר והתיבת דואר הפיזית שלנו מתרוקנת והמייל מתחיל להחליף אותה בכל עיניין ודבר.
אז איך נכנסים לתיבת הדואר?
כמובן שלא כל אדם יפתח בפנייך את תיבת הדואר האלקטרוני שלו לכן אנו צריכים להיות יצירתיים כדי לקבל מקהל הלקוחות את תיבת הדואר האלקטרוני הדבר אפשרי על ידי הצעת תוכן חינמי מעניין ורלוונטי, מבצעים חסרי תקדים או עדכונים בלעדיים.

ככל שתיהיו יותר מעניינים, יצירתיים ככה תוכלו להכנס ליותר תיבות דואר אלקטרוני ולהתחיל לשווק ולהעביר מסרים ללקוחות הפוטנציאלים שלכם.
חשוב לזכור!
לעומת כל פלטפורמת פרסום אחרת חשוב לשמור על מינון מאוד מדוייק של דואר האלקטרוני ולא ״להפציץ״ את הלקוחות במספרים גדולים של מיילים דבר שייצור אנטגוניזם ואף ״הסרת רישום״ מהדיוור שלכם. (כתבתי מאמר על איך להפוך פרסום לדבר פחות מעצבן ומאמר על שיווק באמצעות תוכן
אני חושב שאיזור הנוחות הוא אחת לחודש, בניוז לייטר מסודר אבל כמובן שאפשר יותר או פחות תלוי באיכות התוכן שאותו אתם רוצים לדוור, אם אתם יודעים שהדבר נותן לקהל היעד ערך רב, אל תהססו ופשוט תשתפו אותם.
קיימות היום תוכנות דיוור רבות למיילים ואפשרויות מתקדמות שונות של מעקב על אחוזי פתיחה, אחוזי קליקים במייל ועוד נתונים רבים שיכולים לתת לנו תמונה כוללת על איכות התוכן שהצלחנו לתת באותו הדיוור ואיך לשפר כדי לעלות את הנתונים.